У Національному банку України заявили про готовність найближчим часом випустити ювілейну срібну купюру номіналом 1 000 гривень. Відзначається, що банкнота буде випущена вже 20 травня. Це буде сувенірна купюра в 1000 гривень зразка 2019 року, але складатися вона буде повністю зі срібла 999,9 проби. Банкноту випустять тиражем в 300 штук, повідомив Нацбанк на своїй офіційній сторінці в соцмережі Facebook.

У банку заявили, що купюра спершу пройде електронні аукціони. Кожна буде коштувати 3 995 гривень. Ті, що не вдасться там реалізувати, будуть продавати через існуючі канали реалізації нумізматичної продукції.

Так буде виглядати срібна купюра\Фото Нацбанк

"Кожна з них важить близько 124 грам і виготовлена зі срібла 999 проби. На першому етапі їх будуть продавати через електронні аукціони на Універсальній товарній біржі «Контрактовий дім УМВБ». Нереалізовані сувенірні банкноти надійдуть у продаж через існуючі канали реалізації нумізматичної продукції Національного банку", - йдеться в повідомленні банку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, в Приватбанку розповіли, чому не можуть допомогти з поверненням коштів.

Як повідомляв Знай. ua, банкомати Приватбанку запрацюють по-новому.

Також Знай. ua писав, що в Приватбанку пояснили, навіщо урізують українцям кредитні ліміти.