В середній кліматичній смузі цілком можливо отримати хороший урожай баштанних культур. Однак, слід дотримуватися певних правил і відповідально поставитися до догляду за рослиною. Щоб вирощування кавунів і динь принесло добрий результат, досвідчені городники застосовують різні хитрощі. Тому в першу чергу слід навчитися створювати відповідні умови для рослин.

Поради щодо вирощування кавунів та динь:

1. Подвійне укриття. Висадіть по 2–3 насіння у відкритий ґрунт на глибину 3–4 див. Відстань між кавунами повинна становити 1,5–2 м, а між динями — 1 м. Щоб плоди встигли дозріти, зробити це потрібно до початку травня. А вберегти насіння від заморозків допоможе спеціальне укриття — у пластикових пляшок на 1 л і 5 л зріжте дно та накрийте посіви. Знизу потрібно підгорнути піском, а через шийку полити теплою водою, приблизно 50 градусів. Зверху додайте п'ятилітрові бутлі.

Вирощування кавунів, скріншот: YouTube
Вирощування кавунів, скріншот: YouTube

Вирощування кавунів, скріншот: YouTube
Вирощування кавунів, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Коли з'являться перші справжні листки потрібно прорідити рослини, залишивши найсильніший росток з кожної лунки. Добре полийте і накрийте тільки п'ятилітровою пляшкою. Під укриттям саджанці слід тримати до середини червня.

2. Сонячне місце. Поряд з грядками не повинно бути дерев і кущів, які створюватимуть тінь. Проте в найспекотніші дні рослини краще прикривати газетами або листям лопуха.

3. Дощечка під бік. Щоб плоди і пагони не підгнивали внаслідок частих дощів та підвищеної вогкості, під кожен кавун і диню слід покласти звичайну дощечку. Вона також вбере зайву вологу біля кореневища.

Вирощування кавунів, скріншот: YouTube
Вирощування кавунів, скріншот: YouTube

Вирощування динь, скріншот: YouTube
Вирощування динь, скріншот: YouTube

4. Полив в борознах. На півночі рівень ґрунтових вод набагато вищий, що часто призводить до гниття кореневої системи. У цьому випадку слід застосувати метод бічного поливу — зробіть між грядками борозни і лийте воду в них. Коріння за таких умов розростатиметься в сторони. Проводити полив потрібно лише в спекотні дні, а на наступний день обов'язково розпушіть ґрунт і проведіть мульчування.

5. Обрізка пагонів. Оскільки в суворому кліматі всі плоди не встигають дозріти, на кожній рослині залиште по 5–6 плодів. У кавунів слід видаляти тільки бічні батоги, а в динь ж необхідно зрізати основний батіг після 6 листків від кореневища.

Якщо правильно підійти до догляду за рослинами, то вже до кінця серпня ви зможете поласувати солодкими і соковитими плодами.

Вирощування динь, скріншот: YouTube
Вирощування динь, скріншот: YouTube

Вирощування кавунів, скріншот: YouTube
Вирощування кавунів, скріншот: YouTube

Свого часу Володимир Гройсман заявив про першу за 14 років постачання кавунів з Херсона до Києва на баржі. "Вперше за 14 років херсонські кавуни вирушать до столиці не по автодорогах, а річковим транспортом. Це — позитивна новина, яка говорить про те, що річкове сполучення, яке, на жаль, знаходиться в занепаді в останні роки, починає відроджуватися", - говорилося в повідомленні прем'єра. Така заява викликала багато жартів у користувачів мережі.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, проти шкідників та хвороб — як підживлювати рослини добривом з цибулевого лушпиння. Як приготувати безпечну альтернативу токсичним пестицидам

Як повідомляв портал "Знай.uа", хто не встиг посадити картоплю — сприятливі дні у травні для вдалого урожаю. Висадивши картоплю у сприятливі дні можна чекати отримання щедрого врожаю

Також Знай.uа" писав, календар городника — підживлюємо полуницю правильно для щедрого врожаю. Найкращі способи підживлення полуничних грядок навесні