З'явилася інформація, що в Україні громадяни, яким належать пенсійні виплати, щомісяця отримуватимуть надбавку до пенсії у розмірі близько 500 гривень. Також відомо, що прийняті зміни стосуватимуться тих, кому вже виповнилося 75 років. Варто зазначити, що таких пенсіонерів у країні близько мільйона.

Читайте Знай у Google News!

Про це стало відомо завдяки заяві міністра соцполітики Марини Лазебної в ефірі одного з українських телеканалів.

Виплати пенсій, скріншот: YouTube
Виплати пенсій, скріншот: YouTube

"Ми розробили нові соціальні ініціативи. Для більш ніж одного мільйона пенсіонерів, яким виповнилося 75 років, ми хочемо також встановити щомісячну надбавку до пенсій. Близько 500 грн", - повідомила Марина Лазебна.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

Також, за її словами, поки що точних днів не називали. Дату індексації пенсій має визначити законодавство, що дозволить уникнути спекуляцій навколо цього питання. Міністерство планує допомогти тим, хто не має достатнього страхового стажу, батьків, які доглядають за дітьми з рідкісними хворобами. Їм буде дозволено виходити на пенсію достроково.

"Ми працюємо над підвищенням пенсій людям, які мають більш ніж 40 років стажу, але сьогодні отримують маленькі пенсії", - повідомила Лазебна.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, чоловік Корольової Тарзан вимагає віддати йому гроші пенсіонерів - нічого їм допомагати.

Як повідомляв Знай.uа у Львові самотній пенсіонер з гангреною благає про допомогу — може залишитися без ноги.

Знай.uа писав, в Запоріжжі хвору жінку вигнали з аптеки, відмовившись від грошей.