Європейські аграрії не зберуть урожай без українців і стануть банкрутами

Фермери з Чехії розповіли, що без українців їх врожаї можуть пропасти. Країна відкрила кордон для наших заробітчан і скасувала для них карантинні обмеження. Авіаційне і залізничне сполучення між Чехією та Україною не працює, але тамтешні фермери сподіваються, що сезонні робітники приїдуть у країну по автодорогах.

Один з чеських фермерів повідомив, що зараз "через коронавірус і карантин сезонні працівники на полях відсутні". Але попри фінансову кризу, чехи не поспішають працювати на зборі врожаїв. Фермер скаржиться, що його агрофірма через відсутність робочих зазнала збитків на 8 млн доларів.

Заробітчани, скріншот: YouTube
Заробітчани, скріншот: YouTube

На Херсонщині просто у військовій частині знайшли тіло солдата

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

В Херсонській області виявили з вогнепальним пораненням військовослужбовця одного з підрозділів військової частини ЗСУ. Підозрюється, що чоловік скоїв самогубство. Як відзначається, за попередньою версією слідства – це було самогубство. Своєю чергою командування військової частини висловлює співчуття рідним та близьким загиблого військовослужбовця.

Скріншот з відео
Скріншот з відео

В Україні знизиться вартість газу на 20% вже з 1 червня

З понеділка, 1 червня, національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" вирішила зменшити ціну на газ для промислових споживачів у країні. У порівнянні з травнем вартість блакитного палива опуститься на 19-20,7% в залежності від умов поставки. Про це свідчать дані, оприлюднені пресслужбою НАК "Нафтогаз" у понеділок.

ціни на газ, фото Pxhere
ціни на газ, фото Pxhere

Помер великий український композитор Мирослав Скорик, батько культових "Тіней забутих предків"

У понеділок, 1 червня, помер український композитор і музикознавець, народний артист України, Герой України Мирослав Скорик. Сумну звістку повідомив оперний співак, головний режисер Національної опери України ім. Т. Р. Шевченка Анатолій Солов'яненко на своїй Facebook-сторінці.

Мирослав Скорик, фото з Facebook
Мирослав Скорик, фото з Facebook

45-річна електричка Укрзалізниці на ходу згоріла дотла

На Кіровоградщині просто під час руху спалахнула електричка, яка пізніше і зовсім згоріла, бо рятувальники не встигли вчасно її загасити. Про це повідомили в пресслужбі ДСНС України у Кіровоградській області. Відзначається, загорілася електричка на перегоні Помічна – Новоукраїнка в Кіровоградській області.

Скріншот з відео
Скріншот з відео