Напівтіньове місячне затемнення можна буде побачити в ніч з 5 на 6 червня. Явище буде добре видно жителям Європи. В тому числі його зможуть спостерігати і українці, передає space.com.

Найкраще це явище можна буде побачити з Африки, Австралії, Центральної та Південної Азії. При цьому частково місячне затемнення буде видно жителям Європи.

Початок полутеневого місячного затемнення припадає на 20:45:51 за київським часом. Правда, цей період українці ще не побачать. А ось пік затемнення, який почнеться в 22:24:55 за Києвом, буде видно з території нашої країни.

Рожевий супермісяць у Британії, фото Reuters
Рожевий супермісяць у Британії, фото Reuters

Місяць буде знаходитися в півтіні більше 3 годин. Явище закінчиться 6 квітня о 00:04:03 за київським часом.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Під час затемнення Місяць зайде у півтінь Землі. Це не повне затемнення і досить непримітну, тому неозброєним оком побачити його складно, краще використовувати при цьому спеціальне обладнання. Наступне напівтіньове місячне затемнення можна буде побачити в ніч з 4 на 5 липня 2020 року.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, астрологи дали прогноз на 2020 рік, ретроградний Меркурій, Чорна Місяць і нові загрози.

Як повідомляв Знай. ua, гороскоп на літо 2020 року для всіх знаків Зодіаку, кому пощастить спіймати хвилю позитиву.

Також Знай. ua писав, що екстрасенс вказала на фартові дати 2020 року.