ЄС відкрив кордони для понад 100 країн світу — в МЗС пояснили, чому Україна не потрапила до переліку

Деякі країни світу з послабленням карантину вже відкривають свої кордони. Країни Європейського Союзу з 15 червня скасовують заборону на в’їзд громадян понад 100 країн, але України у цьому списку немає. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, чому наша країна не потрапила до переліку.

Міністерство закордонних справ пояснило, що Україна не потрапила до цього списку через кількість хворих на коронавірус на 100 тис. населення. У нашій країні цей показник перевищує встановлену норму.

Весняний призов 2020 – що буде з випускниками шкіл та університетів

В Україні прийнято рішення не призивати в армію випускників шкіл і вищих навчальних закладів у період весняного призову, який перенесли на літо через пандемію коронавірусу.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Українцям доведеться відмовитися від трудових книжок, як будемо рахувати свій стаж

У Кабінеті міністрів вже підготували і затвердили новий законопроект, яким пропонується скасування трудових книжок і автоматичне призначення пенсій. Документ найближчим часом повинні передати в парламент для розгляду народними депутатами.

При оформленні на роботу, працівникові не потрібно буде давати роботодавцеві трудову книжку, досить буде паспорта, ІПН та інших документів (якщо того вимагає роботодавець і дозволяє закон, наприклад, довідка про медичний огляд). Головним нововведенням стане автоматичне нарахування пенсії. Українцям не доведеться звертатися до Пенсійного фонду, збирати довідки, доводити свій стаж і підтверджувати його.

В Україні з'являться нові військові звання – за стандартами НАТО

Верховна Рада прийняла законопроект, згідно з яким встановила нові військові звання вищого офіцерського складу у відповідності з військовими званнями НАТО.
Цим законом встановлюються нові армійські і корабельні військові звання.

ПриватБанк пообіцяв безкоштовне літо – хто зможе отримати три "халявних" місяця обслуговування

У посткарантинный період державний банк ПриватБанк розповів про те, що введе з початку червня до кінця серпня 2020 року для малого бізнесу нульові тарифи на обслуговування підприємців, які підключать еквайринг для прийому оплати за товари і послуги за допомогою банківських карт.