Сьогодні, у день Святої Трійці в Києві під час служби в Києво-Печерській лаврі віряни помітили в небі незвичайне явище - сонячне гало. Священики назвали явище "німбом навколо сонця".

Про це в неділю, 7 червня, інформує центр інформації Української Православної церкви (УПЦ).

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

За словами вірян, гало було помічено під час проповіді предстоятеля УПЦ митрополита Онуфрія.

У Києво-Печерській Лаврі - гало на Трійцю, скріншот з відео
У Києво-Печерській Лаврі - гало на Трійцю, скріншот з відео

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Сонячний "німб" був зафіксований на офіційній сторінці Центру інформації УПЦ в фейсбук під час прямої трансляції. В той момент, коли Митрополит Онуфрій говорив про сонце, камера була піднята вгору і в об'єктив потрапило велике сонячне гало", - йдеться в повідомленні.

Сяйво навколо сонця можна бачити на 28 хв 14 сек - 28 хв 20 сек першій частині трансляції Божественної літургії. У прес-службі УПЦ зауважують, що аналогічне світіння навколо сонця було помічено і в Свято-Троїцькому Іонинському монастирі Києва.

Варто відзначити, що гало природа явища гало на небі (5-10 км над землею, у верхніх шарах тропосфери) – заломлення і розкладання в спектр променів світла (дисперсія) в найдрібніших кристалики льоду, а також їх відображення від бічних граней або підстав цих кристалів, що мають форму шестигранних стовпчиків або пластинок. Кристали можуть бути різних розмірів і мати різну природу свого походження в атмосфері, але при цьому підкорятися єдиним законам фізики поступово падати, обертаючись з однаковою для всіх кутовою швидкістю, нерухомо парити або гармонійно коливатися.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ООН попередили про демографічну катастрофу.

Як повідомляв портал Знай.ua, третя світова війна посуне біблійське пророцтво про апокаліпсис: останні слова Ванги змусять затремтіти кожного.

Також Знай.ua писав про те, що ООН шокувала світ прогнозом, планета тріщить по швах.