В Україні можуть ввести плату за проїзд для вантажівок, якими будуть тарифи

в Україні пропонують запровадити систему збору плати за проїзд з вантажівок з загальною масою понад 12 тон.

Укравтодор пропонує брати плату з власників всіх вантажівок, важчих за 12 т, за користування дорогами загального користування. Тариф буде прописаний в окремому порядку, а штрафи відомі вже зараз:
• за перше порушення норм - перевізнику штраф 8 500 грн і водієві 3 220 грн;
• повторне порушення - 6 460 грн.

перевантажені фури
перевантажені фури

"Нова пошта" змінила правила, які посилки відтепер не прийматимуть у відділеннях

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Нова пошта" змінила правила приймання посилок на відправлення. Якщо раніше з відділення можна було відправляти вантажі довжиною до 1,5 м, тепер довжина обмежена до 1,2 м. Якщо клієнт хоче відправити вантаж довжиною понад 1,2 м, він змушений буде їхати у вантажне відділення компанії.

Нова пошта, скріншот: YouTube
Нова пошта, скріншот: YouTube

Від Зеленського вимагають дати відповідь Біллу Гейтсу – "Законодавчо заборонити чипувати людей"

На сайті президента України від 5 червня з'явилася петиція щодо чіпування населення.

Автор петиції звернувся до глави держави Володимира Зеленського з проханням заборонити чипувати людей шляхом імплантації чіпів в тіло.

Трудова книжка тепер нічого не гарантує — українцям пояснили, як не потрапити у халепу через стаж

Попри те, що трудова книжка є основним документом, який підтверджує трудову діяльність і стаж будь-якого працівника, тепер її наявність абсолютно нічого українцям не гарантує.

Якщо роботодавець з якихось причин не сплатив єдиний соціальний внесок або платив зарплату в конверті, то за цей місяць громадянин не отримає страховий стаж і цей період не буде врахований.

Трудові книжки, фото - segodnya.ua
Трудові книжки, фото - segodnya.ua

Сніг і град звалилися на голови українців посеред літа – кадри аномалії потрясли мережу

Днями у Сколівському районі на Львівщині випав великий град зі снігом. Зокрема, негоду зафіксували в селах Гребенів та Коростів.

Кадрами аномалії поділилися місцеві жителі в соціальній мережі Facebook. На знімках і відео видно зелену траву в селі Гребенів, яку засипало градом. В руках автор публікації тримає град розміром з перепелине яйце.

град на Львівщині, скріншот з відео
град на Львівщині, скріншот з відео