Ситуація після карантину в Україні абсолютно невтішна. Зросла кількість вакансій і покращення спостерігається у сфері торгівлі. Однак фахівці вважають, що восени ринок праці очікує друга хвиля кризи і звільнень.

Попит на фахівців і рівень зарплат відновляться нескоро.є Експерти ринку праці кажуть, що воптимістичному варіанті в кінці року ми зможемо повернутися до докарантинних показників і за кількістю вакансій, і по зарплатах, якщо не буде нової хвилі карантину.

Безробітній, фото pxhere
Безробітній, фото pxhere

Друга хвиля кризи і нові звільнення
Незважаючи на деяке пожвавлення роботодавців, загалом кількість вакансій по країні скоротилося від 20 до 50%, порівняно з лютим-березнем 2020 року.

"До кризи у Центрі зайнятості було понад 60 тисяч вакансій, зараз – близько 45 тисяч. Сайти з працевлаштування було 50-60 тисяч вакансій, зараз – 24-40 тисяч. Багато вакансій було відкрито в розрахунку на зростаючий ринок, на проекти, які злетять. Відповідно, криза внесла свої зміни, і вакансії закрили", – пояснює HR-експерт Пашкіна.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Мало затребуваними залишаються фахівці у тих сферах, які поки знаходяться закритими через карантин - кінотеатри, театри, розважальні дитячі центри.

Безробіття, фото з вільних джерел
Безробіття, фото з вільних джерел

Кому пощастить з роботою

Приріст нових робочих місць забезпечує бізнес, з якого уряд зняв карантинні обмеження.

Експерти зауважують, що затребуваними залишаються IT-фахівці, менеджери з продажу, маркетологи і адміністративний персонал.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні зростає кількість вакансій, у яких сферах легко знайти роботу.

Також Знай. ua писав, що у МОЗ назвали підводні камені поїздок українців до Європи - самоізоляція і тотальний контроль.