В Україні через карантин громадянам змінили графік трудового дня. Кабінет міністрів прийняв рішення змістити початок робочого дня на більш пізній час, щоб уникнути тисняви в громадських транспортах і пробок на дорогах. Про це повідомила начальниця відділу з питань цивільного захисту населення Уманського виконкому Олена Опришко "Обозревателю".

Графік роботи, pxhere

За її словами, таке нововведення буде діяти як для органів влади, Пенсійного фонду, соціальних служб та центрів надання адміністративних послуг, так і для приватного сектора.

"Рішення приймається за рекомендацією головного санітарного лікаря регіону. Не думаю, що будуть якісь проблеми з виконанням. Регіональні відділення Пенсійного фонду донесуть своїм підрозділам, центри надання адміністративних послуг підпорядковуються місцевій владі, так і приватні роботодавці зобов'язані виконувати рішення комісії і будуть це робити", – поділилася Опришко.

Українська влада дозволила відкриватися з 10:00:

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще
  • магазинам;
  • СТО;
  • поштовим відділенням;
  • спортивним залам;
  • офісам страхових компаній;
  • освітнім установам;
  • соціальним службам.

Варто відзначити, що на годину пізніше буде відкриватися ПФУ, центри надання адміністративних послуг, установи соціального захисту, але органи влади – з 8:00.

Графік роботи, pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Харкові триває поступове відновлення курсування приміських поїздів.

Як повідомляв портал "Знай.ua" на Львівщині поки що не відновили рух електропоїздів.

Також "Знай.ua" писав, що на Тернопільщині пом'якшення карантину відзначили грандіозним весіллям.