Українські школярі масово відмовилися писати ЗНО - проходити незалежне тестування не буде кожен п'ятий випускник.

У четвер, 25 червня, стартує сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Тим випускникам, які не збираються цього року вступати до вищих навчальних закладів, дозволили не проходити ЗНО. Таке рішення прийняла столична влада. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

В результаті, майже 4 тисячі випускників, тобто кожен п'ятий, не зареєстровані на зовнішнє незалежне оцінювання.

"Столична влада прийняла рішення про необов'язковість проходження ЗНО для тих випускників, які не збираються цього року вступати до вищих навчальних закладів України. І, судячи з нинішньої епідеміологічної ситуації, воно є зваженим і правильним. таке рішення прийняли і на державному рівні теж. Хочу повідомити, що кожен п'ятий випускник - шкіл, коледжів, професійно-технічних училищ Києва - цього року не буде здавати ЗНО. Це майже 4 тисячі чоловік. Всього ж на зовнішнє незалежне оцінювання у столиці зареєструвалася 31 тисяча людей. 22 тисячі з них - випускники цього року. Все решта закінчили навчальні заклади в минулі роки ", - зазначив Віталій Кличко.

ЗНО, ілюстраційне фото Уніан
ЗНО, ілюстраційне фото Уніан

Для безпеки тих, хто буде здавати ЗНО, і педагогів, місто вирішило задіяти якомога більше приміщень навчальних закладів, щоб не збирати в одному приміщенні занадто багато людей.

"Всього підготували 7000 аудиторій більш ніж в 150 закладах. До проведення ЗНО місто долучив майже 7 тисяч педагогів. У всіх пунктах тестування в столиці завчасно проведуть дезінфекцію. Також вони забезпечені антисептиками. А кожен учасник отримає захисну маску", - сказав Віталій Кличко.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Нагадаємо, як відбуватиметься ЗНО 2020 у розпал пандемії

Як повідомляв портал Знай.ua, гроші за пробне ЗНО повернуть

Також Знай.ua писав, карантин можуть продовжити до нового року