У четвер, 25 червня, у будинку, де живе голова ОДА Андрій Балонь у Кропивницькому, пройшли обшуки, після чого його заарештували.

Про арешт чиновника повідомляє прес-служба СБУ.

Фото з місця події опублікував громадський активіст Андрій Лаврус у своєму Telegram-каналі.

Лаврус зазначив, що у середині будинку знаходяться правоохоронці з автоматами. Також на вулиці біля будинку знаходиться приватна охорона. Серед них безпосередньо охоронець глави облдержадміністрації.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

В мережі також з'явилося відповідне відео:

В СБУ повідомили, що їхні співробітники спільно з НАБУ під процесуальним керівництвом САП "задокументували голову однієї з обласних держадміністрацій та посадовця цієї ж ОДА на вимаганні грошей з керівників деяких контролюючих структур регіону".

Голова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь планував отримати від регіонального представництва державного органу в області хабар у розмірі 1,8 млн гривень.

Першу частину Балонь вже отримав, а на передачі другого "траншу" його затримали оперативники.

"Оперативники спецслужби задокументували отримання посередником першої частини неправомірної вигоди у розмірі 100 тисяч гривень у червні 2020 року. Керівника ОДА разом зі спільником було затримано під час передачі другого "траншу" у сумі 250 тисяч гривень", - йдеться в повідомленні СБУ.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, правоохоронці затримали чиновника МОН на хабарі

Як повідомляв портал Знай.ua, у Львові накрили нахабного хабарника.

Також Знай.ua писав, столичного копа спіймали на отриманні хабаря