Держави Європейського союзу прийняли рішення відкрити кордони для в'їзду жителів деяких держав, проте України серед них не виявилося. Кордони відкриють для тих країн, у яких рівень захворюваності дорівнює або менше європейського показника за два тижні на 100 тис. людей.

В даний момент у списку менше 20 країн, він оновлюватиметься кожні два тижні з урахуванням змін епідситуації в тій чи іншій країні. Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

Пропускний пункт на кордоні, скріншот: YouTube
Пропускний пункт на кордоні, скріншот: YouTube

"У кожного окремого члена ЄС є право відкривати кордони для третіх країн, але Брюссель розраховує, що блок буде єдиним в цьому питанні", - зазначають журналісти.

Журналісти пишуть, що до списоку потрапили: Алжир, Австралія, Канада, Грузія, Японія, Чорногорія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Сербія, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай, Андорра, Сан-Марино, Монако і Ватикан. До списоку можуть включити також Китай, правда тільки за умови, якщо він також відкриє свої кордони для туристів з Європи.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також варто нагадати нашим читачам, що Кабінет міністрів України продовжив адаптивний карантин країни до 31 липня і планує за необхідності посилити протиепідемічні заходи в деяких регіонах, заявив в середу 17 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

В Україні в останні дні зареєстровано різке збільшення числа людей, заражених на коронавірус, у зв'язку з чим було вирішено продовжити карантин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні спростять стягнення пенсій, субсидій, пільг, стипендій – етапи перевірки пільговиків.

Як повідомляв Знай.uа українці нахабно перелізли паркан з Польщею під час брифінгу прикордонників і стали героями інтернету.

Знай.uа писав, українцям пояснили, чи потрібна "прописка" для іпотеки - нові правила від Кабміну.