Попри те, що рослини очищають повітря і забирають на себе негативну енергію, яка накопичується в приміщеннях протягом дня, деякі з них можуть нашкодити людині. Тому слід правильно підбирати рослини — тоді вони поліпшать не тільки енергетику будинку, але й духовне та фізичне самопочуття його мешканців.

Про те, яких рослин слід уникати, а які можна посадити вдома якнайбільше розповідає редакція "Так Просто!". Зокрема, до вазонів-вампірів відносять плющ, монстеру, дифенбахію, бегонію і навіть улюблену багатьма орхідею.

Монстера, скріншот: YouTube
Монстера, скріншот: YouTube

Рослини-вампіри:

Плющ. Ця рослина притягує в дім різні захворювання, породжує сварки. Його небажано тримати навіть в офісах. Плющ має чоловічу енергетику і практично виживає чоловіків з будинку, в якому знаходиться.

Монстера. Цієї рослини особливо треба остерігатися, і в жодному разі не ставити її в спальнях і дитячих кімнатах. Якщо в будинку є діти або люди похилого віку, монстера почне активно від них підживлюватися.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Дифенбахія. Абсолютно не підходить для маленьких приміщень. Забирає енергію без розбору — і позитивну, і негативну. Буде корисною виключно у просторих приміщеннях, там вона стане хорошим очисником повітря.

Бегонія, скріншот: YouTube
Бегонія, скріншот: YouTube

Бегонія. Хоча ця рослина є вампіром, однак вона може бути й корисною. Якщо до вас зачастили непрохані гості, поставте один-два горщики з цією квіткою на південному підвіконні. Бегонія забере всю енергію — і позитивну, і негативну, а через деякий час поверне вам її добру частину.

Орхідея. Ця рослина здатна викачати з мешканців будинку всю енергію. Особливо небезпечна вона для нерішучих, слабовольних людей. Найсильніше дію орхідеї проявляється в нічний час і години світанку.

Орхідея, скріншот: YouTube
Орхідея, скріншот: YouTube

На противагу рослинам-вампірам існують корисні вазони, які не лише прикрасять ваш дім, а й заберуть всю негативну енергію. Серед них герань, азалія, фікус, хлорофітум, драцена.

Корисні рослини:

Герань. Вважається, що яскраві сильні кущі герані можуть захистити від пристріту, змов і прокльонів, а також заберуть енергію недоброзичливості і заздрості. Якщо людину мучать нічні жахіття і тривога, варто поставити герань на підвіконні спальні — вона створить затишок і приємну атмосферу.

Азалія. Її енергетика розсіє плітки, егоїзм і дріб'язковість, а також допоможе досягти особистого успіху. Азалія сприятливо впливає на гостинних, добродушних людей, дарує бадьорість і здоров'я.

Фікус, скріншот: YouTube
Фікус, скріншот: YouTube

Фікус. Ця рослина допоможе просунутися по службових сходах, якщо стримувальні фактори не дали цього зробити досі. Енергетика фікуса сприяє розвитку організаторських здібностей, інтуїції і допомагає приймати правильні рішення з врахуванням наслідків.

Хлорофітум. Незамінна рослина для кухні з газовою плитою. Ніяка витяжка не допоможе тобі так ефективно, як це зроблять 3–4 великих вазони хлорофітуму. Крім того, хлорофітум підтримає активність і подарує бадьорий настрій.

Драцена. Збереже в будинку доброзичливість і душевне тепло. Драцена зміцнить оптимізм, підвищить позитивну енергетику та покращить якість життя. Найсильнішою вважається рослина, вирощена власноруч з маленької ніжки.

Драцена, скріншот: YouTube
Драцена, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, проти шкідників та хвороб — як підживлювати рослини добривом з цибулевого лушпиння. Як приготувати безпечну альтернативу токсичним пестицидам

Як повідомляв портал "Знай.uа", бабуся буде задоволена — красиві і зручні грядки на городі своїми руками. Ваші грядки перетворяться на красиві клумби, найкращі варіанти оформлення ділянки

Також Знай.uа" писав, шкідники забудуть дорогу на ваші грядки, а врожай приємно здивує – ці секрети знає не кожен городник. Корисні поради для городників та садівників