Міністерство внутрішніх справ планує підвищити штрафи за перевищення швидкості. Відповідний законопроект вже підготовлений.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в інтерв'ю РБК-Україна.

Він вважає, що сума штрафу за перевищення швидкості повинна бути значно більшою. Наприклад, 3400 грн для тих, хто перевищив більше, ніж на 50 км/ч.

За словами Геращенка, зараз якщо людина перевищила до 50 км/год, то протягом 10 днів вона повинна заплатити 127,5 грн, якщо більше 50 км/год – 510 грн.

Антон Геращенко, фото: Facebook
Антон Геращенко, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Чиновник пропонує, щоб в Україні було як в Фінляндії чи Швейцарії, де сума штрафу обчислюється відсотком від доходу.

"Ми повинні піднімати верхній поріг штрафу", - сказав Геращенко.

Заступник голови МВС також повідомив, що з 1 липня в багатьох містах України запустять й інші функції системи: почнуть контролювати проїзд перехресть на червоне світло та їзду по смузі для громадського транспорту.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, найбільший штраф у світі за перевищення швидкості руху авто був виписаний в Швейцарії в серпні 2010 року. Сума штрафу склала 1 млн доларів.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям показали потенційних вбивць на дорогах, Геращенко опублікував список порушників.

Також портал Знай.uа писав, як дізнатися про порушення, сплатити штраф і оскаржити помилку – все про автофіксацію ПДР.