Для українських абітурієнтів та їх батьків з'явилися новини, що стосуються деяких змін у ЗНО. Так, поріг проходження Зовнішнього незалежного оцінювання можуть знизити через пандемію коронавірусної інфекції covid-19.

Це рішення повинні прийняти в Міносвіти до того, як учасники отримають всі результати ЗНО. Про це стало відомо завдяки заяві заступника директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяни Вакуленко.

ЗНО, скріншот: YouTube
ЗНО, скріншот: YouTube

За її словами, поріг для складання ЗНО вже було зменшено до 2020 року для проходження пробного тестування (минулого року він становив 21 бал, цього - 19).

ЗНО, ілюстративне фото Уніан
ЗНО, ілюстративне фото Уніан

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Поріг зазвичай встановлюється через три тижні після проведення тестувань. Ми наполягатимемо на тому, щоб поріг був нижче, ніж минулого року - нижче 21", - сказала Вакуленко.

Також варто нагадати нашим читачам, що в Українському центрі оцінювання якості освіти назвали дати, до яких будуть відомі результати ЗНО:

До 17 липня - математика, фізика.

До 25 липня - українська мова та література, історія України, англійська / німецька / французька / іспанська мови, біологія.

До 29 липня - географія, хімія.

Виключенням стане додаткова сесія ЗНО 2020 року, яка пройде з 23 липня по 11 серпня. Результати саме по цій сесії будуть відомі до 14 серпня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні розпочалося ЗНО з української мови та літератури — головні правила і вимоги.

Як повідомляв Знай.uа ЗНО 2020 почалося в Україні - перевірка температури на вході і обов'язкова дистанція.

Знай.uа писав, що потрібно знати учасникам ЗНО 2020 - звільнення, вимоги і зміни.