Державний бюджет України, з моменту впровадження системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, за рахунок штрафів отримав коштів майже в 40 мільйонів гривень. А сплачені штрафи також йдуть на утримання Міністерства внутрішніх справ України.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Міністерства фінансів України.

Автофіксація ПДР, скріншот: YouTube
Автофіксація ПДР, скріншот: YouTube

За інформацією чиновників, за перший місяць роботи системи автофіксації до загального і спеціального фондів державного бюджету надійшло 37,7 млн гривень. Кошти зі сплачених штрафів було розподілено між фондами порівну.

Автофіксація порушень ПДР, скріншот: YouTube
Автофіксація порушень ПДР, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Варто нагадати нашим читачам, що система автофіксації порушень ПДР запрацювала в Києві 1 червня цього року, в українській столиці встановили два десятки камер. Про порушення водії можуть дізнатися з смс-повідомлень, листів електронною поштою або за місцем реєстрації, а також сайтів МВС.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні посилили покарання за водіння в нетверезому вигляді, тепер це кримінал — хто ризикує потрапити за ґрати.

Як повідомляв Знай.uа українці заплатять драконівські штрафи за порушення ПДР – "Як у Швейцарії".

Знай.uа писав, у Харкові п'яний водій потрапив у ДТП і "стрибав" на копа - заспокоювали всім районом.