На Донбасі російські окупанти вчергове начхали на домовленості та атакували не тільки позиції українських героїв, а й цивільне населення. Без жертв не обійшлося – від рук бойовиків загинула жителька Зайцевого.

Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці операції Об'єднаних сил.

"3 липня збройні формування Російської Федерації 20 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши артилерійські системи, міномети, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Минулої доби окупанти цілили не лише у бік наших позицій, але й цинічно обстріляли прифронтові населені пункти, де продовжують проживати цивільні особи", - йдеться в повідомленні.

Військові, фото: Міноборони
Військові, фото: Міноборони

Зокрема, загарбники відкрили вогонь поблизу Новотошківського, Південного, Залізного, Шуми, двічі біля Оріхового, Хутора Вільного, Попасної, Катеринівки, Водяного, Кам’янки, Старогнатівки та Піски.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Крім того, збройні формування Російської Федерації на світанку відкрили вогонь і по населеному пункту Зайцеве. Внаслідок обстрілу з мінометів 82-го калібру загинула місцева мешканка Бихова Олена Іванівна, 1940-го року народження. А вже в Авдіївці одна із мін бойовиків зруйнувала дачний будинок - від пожежі, яка виникла, загорілася ще й сусідська будівля.

"Внаслідок ворожого обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення. Його евакуйовано до медичного закладу та надано необхідну допомогу лікарів", - наголосили в штабі ООС.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські герої розбомбили російську базу та звільнили частину Донбасу – "Доставляли багато клопоту"

Як повідомляв Знай. ua, бойовики збили вертоліт СБУ та ЗСУ, річниця непоправної втрати України.

Також Знай. ua писав, що на Донбасі вороги з гранатометів і кулеметів атакували українських героїв.