В Україні багатьох батьків хвилює питання, як почнеться новий навчальний рік, і що зробить влада для налагодження процесу навчання. Адже навіть після багатьох обговорень в мережі про дистанційне навчання, це питання залишається досі невирішеним.

Народний депутат від фракції "Слуга народу" і член комітету Ради з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук повідомив, що з 1 вересня до школи точно підуть учні молодших класів, так як вони не зможуть навчатися вдома як дорослі.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Telegram-каналу Pavlovsky News.

Школа, скріншот: YouTube
Школа, скріншот: YouTube

Політик вважає такий підхід правильним, однак важливо дотримуватися рекомендацій Міністерства охорони здоров'я. Як саме і за якою схемою працюватимуть навчальні заклади - ще опрацьовується.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Старшокласників і студентів можуть залишити на дистанційному навчанні, якщо ситуація з COVID-19 у країні буде посилюватися. За словами Грищука, в Міносвіти, МОЗ та у комітеті Ради зараз розглядаються всі можливі варіанти закордонних практик навчання на карантині.

Школярі, скріншот: YouTube
Школярі, скріншот: YouTube

У той же час головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що восени є кілька схем для навчання дітей. Зараз вирішується питання про заняття дітей в школах по змінах і обмежена кількість людей в навчальних аудиторіях.

"Спрогнозувати епідситуацію на вересень майже неможливо. Готуємося і до найгірших сценаріїв, до дистанційної освіти, до проміжних варіантів і до повного повернення дітей до школи", — розповів Ляшко в інтерв'ю для українських журналістів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, до ЗСУ відразу після школи - у Міноборони терміново звернулися до майбутнії призовників.

Як повідомляв Знай.uа опубліковано відповіді на ЗНО 2020 з іноземних мов - бігом звірятися.

Знай.uа писав, зі школи на плац - хто з випускників може поповнити лави ЗСУ вже незабаром.