Традиційно 12 липня православні християни відзначають день апостолів Петра і Павла. Він відзначається незалежно від дня тижня, але в цьому році доведеться на неділю. У цей день закінчується так званий Петрів піст, в ході якого віруючим необхідно виключити з власного раціону яйця, молокопродукти, а також м'ясні продукти. Всі ці продукти стають доступні в день Петра і Павла.

Апостоли Петро і Павло
Апостоли Петро і Павло / Фото з вільних джерел


Що стосується прикмет, то християни називають Петра і Павла “верхівкою літа”. Згідно з повір'ям, після цього йдуть 40 спекотних днів. Вважається, що в цей день заборонені будь-які польові роботи. Народ вірить, що в цей день всі рослини володіють величезною силою, і “обривати” її не можна. Якщо не чіпати овочі і фрукти, урожай буде багатшим.

Апостоли Петро і Павло
Апостоли Петро і Павло / Фото з вільних джерел


Також на Петра і Павла люди визначали, якого врожаю слід чекати в цьому році. Якщо день дощовий, то і урожаю бути багатому. Крім того, після цього дня люди слухають зозулю. Якщо її буде чути через 2 тижні, то варто очікувати пізню зиму. Якщо немає – холоди прийдуть рано.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зозуля
Зозуля

Нагадаємо, день Петра і Павла буде контрастним: погода в Україні на 12 липня сходить з розуму.

Також Знай.uа писав про свята у липні 2020: календар вихідних і свят.

Також радимо прочитати: 10 найцікавіших місць України для відпочинку - мальовничі каньйони, стародавні фортеці та загадкові печери.