Для українських громадян Міністерство соціальної політики готує новий сервіс, в якому спробує доступно пояснити, які послуги, і яку допомогу можуть отримати різні категорії. Мова йде про серії інфографік, які публікуватимуть представники відомства, в яких представлять дані про соціальні послуги.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Міністерства соціальної політики України в мережі Facebook.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

"Друзі, ми запускаємо нову рубрику на Facebook сторінці Мінсоцполітики #СоціальніПослугиКомуЩоЯк. Сьогодні багато громадян не знають, які послуги і як вони можуть отримати. Ми хочемо змінити і змінимо. Наша мета — розповісти про соціальні послуги для різних категорій громадян, як і що саме можна отримати. У даній рубриці розповідатиметься про це за допомогою серії простих і зрозумілих інфографік. Впевнені, дана рубрика сприятиме підвищенню обізнаності українців про соціальні послуги, які вони можуть отримати!", - повідомляють у Мінсоцполітики.

Також відомо, що міністр соцполітики України Марина Лазебна розповіла журналістам про головні завдання відомства, і як найближчим часом проходитиме робота.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Марина Лазебна, скріншот з відео
Марина Лазебна, скріншот з відео

"Зараз у нас п'ять пріоритетних програм допомоги людям в період пандемії та карантину: підтримка доходів людей (підвищення пенсій, допомог на дітей, інших соціальних виплат); спрощений доступ до всіх програм соціальної допомоги (автоматичне перепризначення субсидій тощо); забезпечення прав людини (під час карантину зросло домашнє насильство і боротьбі з ним в умовах карантину приділяється особлива увага); підтримка громадян, в тому числі медичних працівників, через Фонд соціального страхування (лікарняні, оплата самоізоляції, виплати у випадку захворювання або смерті медичного працівника від COVID 19); програма "Допомога поруч" (забезпечення продуктовими харчовими наборами малозабезпечених та одиноких людей похилого віку, осіб з інвалідністю", - розповіла Лазебна.

Також Марина Лазебна розповіла і про підвищення пенсійних виплат у країні.

"В грудні Пенсійний фонд зробить автоматичний перерахунок пенсій, де в основі є прожитковий мінімум. Очікуваний рівень середньої пенсії до кінця 2020 року складе за прогнозами 3500 грн.", - заявила міністр соцполітики Марина Лазебна.

Марина Лазебна нагадала, що першими урядовими рішеннями були максимально швидкі кроки для підвищення пенсій. В першу чергу, 80-річним людям. Потім була "президентська тисяча", а також індексація.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кличко збільшує зарплати чиновникам, поки кияни страждають на мінімалці. Київський мер Віталій Кличко призначив надбавку начальнику Управління з питань реклами виконавчого органу Київської міськради.

Як повідомляв Знай.uа мільйони українців залишаться без роботи - невтішний прогноз після карантину. Українцям прогнозують масове безробіття через коронавірус.

Знай.uа писав, нова пенсія, прожитковий мінімум та "бебі-бокси" - Мінсоцполітики попередило, до чого готуватися українцям. Радник міністра соцполітики відповів на головні питання про зміну стандартів.