Пленарне засідання Верховної Ради, що стартувало 17 липня о 10.00, видалося не менш резонанснішим за попереднє. По-справжньому запеклим виявилося голосування за Законопроект офіційного невизнання нещодавно проведеного референдуму, ініційованого владою Російської Федерації. "На горіхи" перепало одному з нардепів за висловлювання про Крим та суверенітет України. Це настільки розлютило більшість парламентарів, що справа дійшла до звернень у правоохоронні органи. Деталі з'ясовували Знай.ua.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

Офіційне "НІ!" і листи всім іноземним державам

Проект постанови № 3736 в ході обговорень до трибуни вийшли підтримати фактично представники всіх фракцій і депутатських груп.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Всі прекрасно розуміють, що окупація Криму Російською Федерацією в лютому 2014 року була не тільки незаконною, а й злочинним актом агресії і міжнародним розбоєм – у цьому нас підтримує практична вся світова спільнота. Зараз Росія фактично намагається легалізувати анексію Криму, а також передбачає, що заперечення законності приєднання Криму до Росії тягне за собою кримінальну відповідальність", – зазначив один із засновників кримськотатарського національного руху Мустафа Джемілєв.

Пропозицію підтримала переважна більшість присутніх в залі парламентарів, проте були і ті, хто утримався.

Згідно із положеннями документу, Голова Верховної Ради України невідкладно має направити текст Заяви до парламентів іноземних держав та міжнародних парламентських організацій. А чинності дана Постанова набирає з дня її прийняття.

Нардепу перепало за невизнання суверенітету – справа дійшла до правоохоронних органів

Та от по-справжньому кричущу реакцію представників більшості фракцій викликала фраза нардепа Олега Волошина. Він під час обговорень заявив, що Україна не має суверенітету, а Крим був відданий попередньою владою, та й місцеві жителі з нині окупованої території півострова самі не захочуть повертатися в Україну.

Одразу ж після короткої перерви в обговореннях Проекту Постанови за трибуною зібралися майже всі фракції, аби оголосити вимоги негайного покарання для Олега Волошина.

"Ми вимагаємо від голови Верховної Ради належної реакції, відповідних листів до правоохоронних органів, оскільки такий народний депутат не може носити належного ім'я народного обранця незалежної, суверенної держави", – заявив народний депутат Тарас Батенко.

Втім, чи будуть втілені в життя ці вимоги, читайте у подальшому на порталі Знай.ua.