Україна оновила червоний список країн: куди ще можна поїхати у відпустку

Міністерство охорони здоров'я оновило список країн "червоної" зони, скоротивши його на кілька країн. Оновлення пов'язано зі збільшенням критерію кількості активних хворих на 100 тисяч населення.

Таким чином Україна скоротила список країн "червоної зони", по прибуттю з яких необхідно проходити обсервацію чи здавати тести на коронавірус. Зокрема, з цього списку виключені популярні курортні напрямки - Албанія, Єгипет і Болгарія.

Прогримів вибух: "бурштинового короля" і соратника Порошенка Розенблата хотіли підірвати у власному дворі

У Житомирі у двір будинку колишнього народного депутата Борислава Розенблата вночі на 17 липня невідомі кинули гранату.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Розенблат повідомив, що написав заяву в поліцію, його сім'я очікує, що особи злочинців встановлять і притягнуть їх до відповідальності. Екс-нардеп додав, що "використовувати такі методи боротьби з політичними опонентами в 21 столітті неприпустимо".

Особлива пенсія – хто з українців зможе її отримати, і як це зробити

Людям з інвалідність в Україні виплачують пенсію, однак, щоб її отримати також необхідний страховий стаж. Але ця вимога не залежить від групи інвалідності, зате має прямий зв'язок з тим, в якому віці людина повністю або частково втратив працездатність. А ось, розмір пенсійних виплат залежать від групи інвалідності – першої, другої чи третьої. Не має значення період, у який була набута інвалідність – до працевлаштування, під час або після закінчення, однак і тут є нюанси.

Під Радою спалили українську мову, біля багаття влаштували ціле дійство

Під Верховною Радою України мітингарі, що виступають проти прийняття нового мовного закону, запалили імпровізоване "багаття" з гілок та димових шашок з рожевим димом. Цим дійством активісти хотіли підкреслити, що законодавці збирають "спалити" (тобто знищити) українську мову.

Автобус з українцями з Донецька згорів у Росії, є постраждалі

У Липецькій області Російської Федерації сталася ДТП з автобусом, на якому перебували громадяни України. Автобус зіткнувся з вантажівкою "ГАЗ", унаслідок аварії транспортний засіб загорівся. Повідомляється про 5 постраждалих осіб.