У Пенсійному фонді України виділили додатково 2,6 млрд гривень на виплату пенсій. В цілому за липень в Україні витратили на виплату пенсій майже 26 млрд гривень.

Про це повідомили на офіційному сайті ПФУ.

Представники ПФУ пояснили, що на фінансування пенсій з початку липня вже пішло майже 26 мільярдів гривень. Дана сума становить 66% від загальної потреби українців за місяць.

Проте в ПФУ пояснили, що всі виплати пенсіонерам будуть проведені у конкретну дату в установленому порядку і на цьому не позначаться фінансові труднощі, про які вони не раз заявляли.

Пенсіонери, фото - znaj.ua
Пенсіонери, фото - znaj.ua

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Раніше в Пенсійному фонді затвердили, яким буде показник середньої зарплати. Саме він стане відправною точкою для розрахунків багатьох виплат. Це торкнеться і пенсій.

Так, якщо дивитися на показники статистики за травень, то зарплата зросла на цілих 3%, при цьому, якщо враховувати такі показники, як інфляція, то реальне зростання зарплати склало всього 1,4%.

Зміни до бюджету Пенсійного фонду затвердили ще 8 липня в уряді. У відомстві вважають, що на даний момент і навіть до кінця року фінансове становище ПФУ збалансовано і ймовірно на кінець року навіть буде залишок у розмірі 224,8 млн гривень.

У тому числі в уряді анонсували поліпшення для працюючих українців. Протягом року обіцяють підняти розмір мінімальної зарплати до 6500 гривень.

Найбільше зростання мінімалки має відбутися саме 1 січня 2021 року до 6000, а до 6,5 тисяч гривень дана сума підніметься тільки 1 липня 2021 року.

Раніше міністр соцполітики України Марина Лазебна поділилася з журналістами інформацією про те, як буде проходити індексація пенсій і на скільки можуть зрости виплати в ситуації з глобальним карантином. Зокрема, журналісти запитували у міністра на якому рівні зараз дефіцит бюджету і можна ліквідувати в найближчій перспективі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, індексація пенсій в Україні, міністр Лазебна назвала головні цифри і терміни.

Як повідомляв Знай. ua, тернополян приголомшили сумою пенсії, тримайтеся, люди похилого віку.

Також Знай. ua писав, что хто з українців зможе її отримати, і як це зробити.