З'явилася інформація, що український уряд ухвалив рішення фінансово підтримати жителів країни, які втратили роботу через запровадження карантинних заходів. Нагадаємо, що в Україні запровадили карантин ще в березні 2020 року після оголошення ВООЗ пандемії коронавірусної інфекції.

Чиновники заявили, що "очевидно, що всім постраждалим від введених протиепідемічних обмежень грошей, виділених урядом, не вистачить".

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Також чиновники "добили" інформацією, що не всім виплачуватимуть саме по 8000. Сума змінюватиметься, комусь дадуть лише 600 гривень, а комусь всі 8 тисяч. Про це стало відомо завдяки повідомленню українських ЗМІ.

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань соцполітики Михайло Цимбалюк повідомив, що Кабінет міністрів України прийняв рішення виділити 6 мільярдів гривень допомоги для українців, які втратили роботу через карантин.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

За словами самого Цимбалюка, безробітними в останні місяці через коронакризу в Україні стали 2 мільйони громадян. Щоб допомогти людям держава вирішила на додаток до допомоги по безробіттю виплатити їм одноразову допомогу. Нескладні математичні розрахунки показують, що 6 млрд гривень вистачить на доплату лише 750 тисячам українців, котрі залишилися без заробітку під час епідемії коронавірусу.

Михайло Цимбалюк уточнив, що сума держдопомоги буде різною, в залежності від останнього місця роботи. Таким чином, виплати суттєво відрізнятимуться: від 600 гривень до 8 тисяч гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям підвищать пенсії: Марина Лазебна заявила, коли і на скільки.

Як повідомляв Знай.uа соцдопомогу українцям перенесуть в онлайн: що потрібно знати і як отримати свої гроші.

Знай.uа писав, у Харкові молоді матусі залишаться без "бебі-боксів".