На сьогоднішній день пенсійна система в Україні, м'яко кажучи, несправедлива по відношенню до більшої частини населення, тому вона потребує системного реформування.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна у інтерв'ю виданню Фокус.

Як відомо, одне з найболючіших питань такої реформи – підвищення пенсійного віку. Чиновниця пояснила, що для частини українців підвищення пенсійного віку вже відбулося. На її переконання, підвищувати пенсійний вік більше нікуди.

Пенсіонери, фото - znaj.ua
Пенсіонери, фото - znaj.ua

Також Лазебна зазначила, що в рамках реформи 2017 року в Україну до 2028 року йде поступове щорічне підвищення вимог до страхового стажу.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

В результаті до 2028 року для виходу на пенсію в 60 років у людини має бути 35 років стажу. Якщо страховий стаж складе від 25 до 35 років, то на пенсію можна буде вийти в 63 роки, при стажі від 15 до 25 років – у 65.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські експерти розповіли, що виплати пенсіонерам, які працюють або здійснюють підприємницьку діяльність, будуть іншими. Зокрема, в деяких варіантів на жителів країни чекають штрафи.

Як повідомляв портал Знай.uа, пенсії нараховуватимуть автоматично, в Мінсоцполітики дали інструкцію українцям і розповіли про плани уряду змінити процедуру отримання пенсій.

Також портал Знай.uа писав, коли українцям виплачуватимуть мінімалку в 5 тисяч гривень.