Експеримент, проведений німецьким автомобільним клубом ADAC, показав смертельну небезпеку переміщуваних вантажів у багажнику авто.

На опублікованому відео видно, що в першому тестовому автомобілі всі речі в багажнику були закріплені, а в другому – ні. Після цього обидві машини зіткнулися з жорстким нерухомим бар'єром на швидкості до 45 км/год. Варто відзначити, що в обох випадках використовувалися універсали Volkswagen Golf.

Як і передбачалося, манекени, які перебували в автомобілі з закріпленим багажем, не отримали навіть дрібних пошкоджень. При цьому манекенам з іншої машини пощастило набагато менше. Від різкої зупинки речі в багажному відділенні полетіли вперед на водія і пасажирів з тією ж швидкістю, з якою рухалася машина – 45 км/год.

Виходячи з отриманих результатів краш-тестів, фахівці прийшли до висновку, що навіть у короткій поїздці необхідно міцно закріплювати речі в багажному відділенні. Для цього можна використовувати сітки, гачки розпірки, ремені та органайзери.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за пів року українці купили нових авто на 14 мільйонів доларів. Найпопулярнішою машиною став кросовер і Renault Duster. Крім нього були популярними Kia Sportage і Toyota RAV4.

Як повідомляв портал Знай.uа, мер Києва Віталій Кличко перетворив евакуатори на вигідний для себе бізнес, наживаючись на киянах. Про це пише киянин Віктор Прошкін на своїй сторінці в Facebook.

Також портал Знай.uа писав, що так звані "биті" автомобілі з США останнім часом набувають все більшої популярності серед українців.