Президент Володимир Зеленський висловив рішучу готовність боротися за покриття українських доріг. Великою мірою для цього необхідний більш суворий контроль за дозволеною вагою вантажівок - "перегруз" призводить до надзвичайно прискореного зношування дорожнього полотна.

Знай.ua розповідає як працює система вагового контролю і що очікує тих, хто порушить цю норму на основі матеріалу "Слово і діло".

З 22 червня до 24 липня в результаті габаритно-вагового контролю було складено 2,7 тисячі актів, перевірили 147,7 тисячі автомобілів, сума штрафів склала 21,3 мільйона гривень.

Зображення "Слово і діло"
Зображення "Слово і діло"

В Україні вже зараз працюють декілька комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю. Поки їх тільки шість, і вони розміщені на ключових в'їздах до Києва. До кінця року планують встановити 54 комплексу по всій Україні. Суть системи в тому, що вона зважує фуру на встановлених під асфальтом майданчиках для динамічного зважування на швидкості від 10 до 140 км / год. Також система передбачає фотофіксацію номерного знака, визначення швидкості - отримані дані централізовано обробляються.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

За перевантажений автомобіль в Україні можуть оштрафувати від 8,5 до 34 тисяч гривень в залежності від того, наскільки вага більша за дозволену.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, листи автофіксації порушень ПДР відправляються колишнім власникам – як не платити штраф за іншого.

Як повідомляв портал Знай.uа, українським водіям запропонували альтернативу відеофіксації порушень ПДР.

Також портал Знай.uа писав, що в Європі виписаний найбільший у світі штраф за перевищення швидкості – покатався на мільйон.