Столиця України потрапила в "зелену" зону епідемічної небезпеки, так як показники не перевищували прийняті норми протягом 5 днів поспіль.
Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на ранковому брифінгу 1 серпня.

У журналістів виникло питання, щодо визначення більшості українських областей в “зелену зону” і навіть Київ, який за останній час є лідером по приросту нових випадків захворювання нарівні зі Львовом.

Віктор Ляшко відповів, що в Україні відтепер існує чотири зони: червона, помаранчева, жовта і зелена. Тому якщо область або окремо взятий регіон за останні п'ять днів не перевищує який-небудь з показників — він продовжує залишатися в зеленій зоні. Але як тільки буде помічено, що за період п'яти днів було перевищення по одному з показників — область буде поділена на адміністративно-територіальні одиниці і буде оцінюватися в структурі захворюваності, щоб у кінцевому підсумку визначити зони, за яким будуть введені додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи.

Ляшко заявив: “Київ сьогодні, якщо подивитися динаміку кількості перевищень за останні 10 днів, не має перевищення 5 днів поспіль з національних показниках. Як тільки у нього буде 5 днів поспіль перевищення, він відразу буде оцінений епідеміологами, – прораховані формули, – і буде винесено питання про впровадження додаткових протиепідемічних заходів шляхом встановлення відповідної колірної зони на національну комісії ТЕБ та НС".

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Влада Луцька і Тернополя відмовляються посилювати карантин, в ході якого повинен бути зупинений громадський транспорт і закриті громадські заклади.

Згідно нововведенним правилами, адаптивний карантин дає можливість виділити окремі міста і певні райони областей в одну із зон, якщо загальний показник області буде погіршуватися протягом п'яти днів поспіль.

Послаблення обмежень буде можливо при триденному поліпшенні показників без перевищення норми, які полягають у рівні тестування, динаміки поширення COVID-19 і заповнювання лікарняних ліжок.

Нагадаємо, коли почнеться навчальний рік 2020 і що говорять у Кабміні.

Як повідомляв "Знай.uа", МОЗ розгорне другу хвилю лікарень через нового піку епідемії.

Знай.uа писав, що Комаровський попередив про небезпеку гепатиту.