Сімейна пара зі Сполучених Штатів Америки не має можливості зачати свою дитину, саме тому і звернулася по допомогу до українки, яка могла надати себе в якості сурогатної матері. Так вийшло, що переселенка з Донбасу завагітніла двійнею, а під час пологів один хлопчик загинув, друга дитина - дівчинка вижила, проте вона стала непотрібною американським батькам.

Читайте Знай в Google News!

Про цю сумну історію стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань, а також публікації медсестри Марини Бойко в мережі Facebook.

пологовий будинок, скріншот з відео
пологовий будинок, скріншот з відео

Так, пара з США дала дівчинці ім'я Бріджит, в лікарні медики її ласкаво називають Бріззі. Вона народилася вагою всього 870 грам, і після народження її помістили до реанімаційного відділення, де її було підключено до апарату штучної вентиляції легенів. У неї не було жодних рефлексів крім дихання.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У пологовому відділенні спочатку не знали, що жінка, яка у них народжувала - сурогатна мати. Пізніше породілля все розповіла. Після цього до Запоріжжя прилетіла сім'я з США, вони консультувалися з лікарями.

Після цього вони відмовилися забирати дитину додому, і сказали лікарям, щоб вони відключили її від апарату штучного дихання. Але в Україні на законодавчому рівні заборонено припиняти життєдіяльність дитини навіть якщо цього хочуть батьки. Тому лікарі продовжили боротьбу за життя дівчинки.

Через три місяці дитину перевели до відділення для новонароджених. Сурогатна мати ще кілька тижнів пробула з дівчинкою, але потім теж її залишила. Експерти говорили, що вона не зможе чути, бачити, їсти і пересуватися. Але незважаючи на такі прогнози сталося диво.

Бріджит з медсестрою Мариною Бойко, фото: Facebook
Бріджит з медсестрою Мариною Бойко, фото: Facebook

Одного разу дівчинка відреагувала на звук дверей, так лікарі зрозуміли, що вона чує. Дитина також реагувала на все, що їй показували. Тому стало зрозуміло, що вона все бачить. Через півроку після народження вона стала сама їсти і набирати вагу. До трьох років вона була в лікарні, а потім її перевели до дитячий будинок. Зараз дівчинці 4 роки і 5 місяців. З нею працюють логопеди, рефлектологи і реабілітологи.

Медсестра Марина, яка дбала про дівчинку в лікарні, стала волонтером дитбудинку, щоб частіше бачиться з Бріджит. Вона каже, що якщо дівчинка і далі буде займатиметься з реабілітологами, то зможе ходити.

Зараз вона відстає у своєму інтелектуальному розвитку від своїх одноліток, говорить короткими фразами, але при роботі з фахівцями може стати звичайною дитиною, як усі. Щоб вилікується, їй потрібно проходити процедури раз на 3-4 місяці, які роблять в Трускавці. Остання вартість реабілітації разом з дорогою та їжею обійшлася в 40 тисяч гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у Тернополі горе-мати народила дитину в кущах і спробувала сховатися -" вона мені не потрібна!".

Як повідомляв Знай.uа, молода блогерка-мільйонерка загинула на 8 місяці вагітності, сім'я готувалася до пологів: "наші серця розбиті".

Знай.uа писав, матері-Українки стають жертвами "онлайн-магазину з продажу дітей".