“Ворота у потойбічний світ” лише збільшуються, проте вчені щасливі: Східний Сибір дарує унікальну можливість вивчати вічну мерзлоту і екосистеми, яким понад 600 тисяч років.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповідає ресурс LikeMe.

У Східному Сибіру розташований Батагайський розлом - природне явище, сформоване обвалом ґрунту в рідину із вмістом льоду. Через свою красу і загадковість для звичайних людей, місцеві жителі назвали цей кратер “воротами у потойбічний світ”.

Зафіксовано, що на початку свого існування кратер мав середні розміри, проте через глобальне потепління у світі у екстремальну спеку для свого регіону кратер щорічного збільшується на 10 метрів. Нині розлом має понад 900 метрів у ширину, і він продовжить збільшуватись, адже нічого не передбачає зменшення температури найближчим часом.

Популярні новини зараз
Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Батагайський розлом, фото Pikabu
Батагайський розлом, фото Pikabu

Хоча все звучить дещо апокаліптично, вчені напрочуд раді такому розвитку подій у кратері, адже ця ситуація дозволяє проводити чисельні дослідження, які розкриють подробиці життя на Землі понад 600 тисяч років тому. Німецькі палеокліматологи стверджують, що саме в Батагаї можна знайти найдавнішу вічну мерзлоту Євразії.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Апокаліптичний метеорит 10 серпня погасить пожежі в Сибіру: прибульці вже мчать до Росії, хоч комусь не все одно.

Як повідомляв портал Знай.ua, Сибір горить пекельним полум'ям: на місці лісу утворилися марсіанські рівнини.

Також Знай.ua писав, що У Росії палає не тільки Сибір, але і "чердак" Жириновського: "Закидати бомбами".