Кабінет Міністрів України затвердив проєкт Указу президента Володимира Зеленського про надання гуманітарної допомоги Лівану, якою передбачається посприяти в подоланні наслідків вибуху в порту Бейрута.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню глави українського уряду Дениса Шмигаля у своєму Telegram-каналі.

Вибух у Бейруті, фото - LIGA.net
Вибух у Бейруті, фото - LIGA.net

"Уряд затвердив проєкт Указу президента про надання гуманітарної допомоги Лівану у зв'язку з тим жахливим вибухом, який стався в порту Бейрута", - написав прем'єр.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Постраждалі від вибуху в Лівані, скріншот: YouTube
Постраждалі від вибуху в Лівані, скріншот: YouTube

Також варто нагадати нашим читачам, що серед жертв вибуху в столиці Лівану, в місті Бейрут є громадянин України. Так, загиблим виявився 32-річний економіст Вільям Азар, мати якого є мешканкою української столиці.

Вибух в Бейруті, фото: youtube
Вибух в Бейруті, фото: youtube

Як повідомлялося, ввечері, 4 серпня, в порту Бейрута стався потужний вибух. Прем'єр-міністр Лівану Хасан Діаб заявив, що причина вибуху — неналежне зберігання селітри, яка могла лежати на складі близько 6 років. Сила вибуху була еквівалентна силі землетрусу магнітудою 3,5.

Влада Лівану оголосила столицю зоною лиха. Як повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Міністерство охорони здоров'я, станом на суботу, 8 серпня, загиблими вважаються 154 людини, понад 60 осіб - зниклими безвісти.

Напередодні міністр охорони здоров'я Лівану заявив, що 5 тисяч людей отримали поранення. З них не менше 120 осіб перебувають у критичному стані. Близько 300 тисяч жителів Бейрута залишилися без житла. За інформацією посла України в Лівані Ігоря Осташа, в результаті вибуху постраждали і українці - у деяких порізи і забої.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, після нищівного вибуху в Лівані, на одній з площ Бейрута з'явилася шибениця для політиків.

Як повідомляв Знай.uа, після вибуху в Бейруті, українцям розповіли про селітру в порту "Південний".

Знай.uа писав, вибух буде втричі більшим: скільки тонн небезпеки знайдено в українських портах.