Студенти і випускники Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка на тлі масових протестів у Білорусі вимагають ректора та членів Ученої ради відняти у Олександра Лукашенко звання почесного доктора універcитету. Про цей говорят в відповідному зверненні.

Читайте Знай в Google News!

"Ця особа не є прогресивним державним і політичним діячем та не заслуговує на високе звання Почесного доктора. Ми переконані, що присутність Олександра Лукашенка серед переліку Почесних докторів Київського національного університету імені Тараса Шевченка кидає тінь на репутацію цього звання", — підкресливши в зверненні.

Частина звернення, скріншот: Google Drive
Частина звернення, скріншот: Google Drive

Згодом проректор КНУ з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров прокоментував звернення студентів. Він сказав, що це питання Учена рада розгляне після початку навчального року.

"Я як член Ученої ради за позбавлення Лукашенко звання почесного доктор КНУ", - додав Бугров і відзначив, що це рішення має перспективу бути прийнятим.

У Республіці Білорусь зараз тривають масові протести, які почалися ще 9 серпня через фальсифікацію на виборах президента. Учасники мітингів вимагають перерахувати голоси і провести чесні вибори.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

По даним ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а по даним спостерігачів, правозахисників та активістів - у Лукашенка не більше 10% і перемогла на виборах Світлана Тихановська. Президент країни не вірить в її звернення із закликом не виходити на мітинги. Силовики використовують проти людей зайву силу і майже всіх калічать. Станом на 13 серпня затримано майже 7000 чоловік. Чисельність убитих, по офіційним даним, виросло до двох людей.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Батька" злякався? Лукашенко змусив силовиків вибачатися перед білоруським народом.

Як повідомляв "Знай.ua", можемо повторити: українці нагадали Лукашенку про Майдан під посольством Білорусі.

Знай.ua писав, що Зеленський відгукнувся на горе Віктора Павлика — вчинок на похоронах сина потряс всю Україну.