З'явилася інформація, що президент України Володимир Зеленський поки не планує наносити візит до сусідньої Білорусі. Так, глава зовнішньополітичного відомства України Дмитро Кулеба заявив, що офіційних візитів президента України до сусідньої Республіки Білорусь не відбудеться, поки там не стабілізується ситуація.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню Telegram-каналу "Заговорщик".

Володимир Зеленський і Олександр Лукашенко, president.gov.ua
Володимир Зеленський і Олександр Лукашенко, president.gov.ua

"Цілком логічно, оскільки незалежно від того, як у підсумку буде врегульовано кризу в Білорусії, поява там президента України може бути розцінено однією зі сторін як недружній крок. Якщо Лукашенко покине посаду, то потім буде складніше вибудовувати відносини з новою владою; якщо ж Лукашенко залишиться президентом, то його опоненти звинуватять Зеленського в підіграванні. Точно так само і "нікапітулянти" будуть схвильовані. Якраз щойно виступила з промовою кандидат у президенти Світлана Тихановська і закликала до нових протестів, що вносить додаткову невизначеність. Ясна річ, Лукашенко зараз збирає пул лідерів країн, які відвідають його інавгурацію, але в короткостроковій перспективі наш інтерес - повернення затриманих українців і видача "вагнерівців". Втручатися ж у внутрішні справи Республіки Білорусь Офіс Президента не має наміру.",- повідомляється в новій публікації Telegram-каналу "Заговорщик".

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Варто також нагадати нашим читачам, що посольство України в Білорусі направило в білоруське МЗС дві ноти стосовно затриманих на протестах українців і вимагає зустрічі з ними.

Посли вимагають надати інформацію про всіх громадян України, яких затримали білоруські силовики з 9 по 12 серпня, і повідомити про причини затримання і місця їх утримання. За словами Кулеби, наразі відомо про трьох затриманих українців - волонтерів Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва, а також Оксану Альошину.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Лукашенко отримав ультиматум від президентів країн НАТО.

Як повідомляв Знай.uа, діти на протестах, горі в Білорусі: забрали і не віддають батька.

Знай.uа писав, біло-червоно-білий прапор став символом протестів у Білорусі: звідки він пішов і що означає.