Білорусь видала Російській Федерації тридцять двох найманців приватної військової компанії "Вагнер", затриманих раніше в передмісті Мінська.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури РФ.

тридцять два громадянина Російської Федерації, які були раніше затримані на території Білорусії, перетнули державний кордон Російської Федерації і в даний час знаходяться на території Росії. Генеральна прокуратура РФ


Ще один "вагнерівець", який має подвійне громадянство РФ і Білорусі, залишився під вартою на території РБ.



У повідомленні також вказується про те, що передача російських найманців правоохоронцям РФ здійснена відповідно до Мінської Конвенції країн-учасниць СНД про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах. Зазначимо, що Україна також є державою-учасницею зазначеної Конвенції, ратифікованої Верховною Радою України в 2004 році.

Раніше Україна також вимагала екстрадиції затриманих "вагнерівців", з числа тих, хто брав безпосередню участь в агресії Росії на Донбасі, а також незаконній анексії Криму. Нещодавно офіс Генерального прокурора України повідомив про звернення до білоруських правоохоронців із запитом про видачу двадцяти восьми російських бойовиків.



Нагадаємо, раніше ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін вимагав передати затриманих у Білорусі "вагнерівців" Україні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Путіна пояснили, куди прямували затримані в Білорусі найманці "ПГК Вагнера" і вимагають їх відпустити.

Також "Знай.uа" писав, що у Білорусі накрили 33 бойовика Путіна з ПВК "Вагнера" - Прилєпін визнав своїх головорізів.