Як відомо, в Білорусі тривають протести після виборів президента. Так, в місті Гродно місцева влада прийняла рішення прийняти висунуті вимоги протестуючийх.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки відповіді Гродненського міського виконавчого комітету, яку було опубліковано на сайті телеканалу "Гродно плюс".

протести в Білорусі фото з вільних джерел
протести в Білорусі фото з вільних джерел

За інформацією журналістів, затриманих відпустили, за скаргами йде перевірка. Громадяни можуть безкарно мітингувати, протестувальникам надають телеефір. Також було прийнято рішення створити Раду суспільної злагоди у складі представників громадянського суспільства та органів виконавчої та законодавчої влади.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Гродненський міський виконавчий комітет на вимоги висунуті представниками об'єднаного штабу Світлани Тихановської, профспілок підприємств міста Гродно, представників демократичної громадськості Гродно, політичних партій в рамках компетенції місцевих органів влади, визначених Законом Республіки Білорусь "Про місцеве управління і самоврядування", — наголошується в тексті.

У відповіді сказано, що людям дозволено мітингувати на центральних площах Гродно, при цьому влада допомагатиме з технічним обладнанням. Також міліція "просить вибачення у затриманих", яких вже звільнили. Міськвиконком пообіцяв, в тому числі надати опозиції час в ефірі місцевих телеканалів і погодився не карати учасників страйків.

У Білорусії більше тижня тривають масові протести через президентські вибори 9 серпня, на яких, за офіційними результатами, Лукашенко набрав 80 відсотків голосів. Опозиція оголосила про створення Координаційної ради з трансферу влади.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, не мав значення ані вік, ані колір": силовики ґвалтували затриманих білоруок "по колу".

Як повідомляв Знай.uа, "Збіг? Не думаю": Старий епізод "Південного парку" напророкував події в Білорусі.

Знай.uа писав, "Віддавали злочинні накази": білоруські силовики викидають форму, а слідчі подають у відставку.