У середу, 20 серпня, стало відомо про те, що Федеральна служба безпеки РФ нібито затримала в окупованому Криму українського добровольця батальйону імені Номана Челебіджихана.

Читайте Знай в Google News!

За місцем проживання чоловіка російські силовики провели обшуки, повідомляє регіональне управління ФСБ.

У повідомленні йдеться, що українському військовому інкримінують "участь у незаконному збройному формуванні". Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

обшук ФСБ в Криму, скріншот з відео
обшук ФСБ в Криму, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

"Встановлено, що підозрюваний у 2016 році виїхав на територію України, де вступив до лав незаконного збройного формування, у складі якого пройшов навчання поводженню з вогнепальною зброєю. До його функціональних обов'язків також входило здійснення охорони розташування батальйону, сприяння Державній прикордонній службі України при спільних патрулюваннях прикордонної зони, перевірка осіб та автотранспортних засобів на пунктах пропуску", – сказано в повідомленні.

Після цього чоловік "повернувся до Криму, продовживши підтримувати контакти з членами НЗФ і свою злочинну діяльність щодо участі в батальйоні".

український доброволець, скріншот з відео
український доброволець, скріншот з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, харківська пенсіонерка з молотком повстала проти агентів Путіна: "ФСБ стежить за тобою".

Як повідомляв портал Знай.uа, ФСБ затримали моряка Чорноморського флоту: приписують шпигунство для України.

Також портал Знай.uа писав, що СБУ затримала агента ФСБ у момент підготовки теракту на Луганщині.