У вівторок, 25 серпня, Верховна Рада затвердила законопроект зі змінами до державного бюджету на 2020 рік, який передбачає збільшення мінімальної зарплати в Україні до 5 тисяч гривень. Зміна набуде чинності з 1 вересня.

Читайте Знай в Google News!

За проект закону № 3963 у першому читанні проголосували 326 народних депутатів, а в другому – 295. Голосування відбулося 25 серпня під час позачергового засідання парламенту.

У пояснювальній записці зазначається, що кошти на підняття мінімалки мають намір взяти з тих, які заощадили на обслуговуванні держборгу. Сума складе 3,5 млрд гривень.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Стало відомо, скільки голосів віддала кожна фракція і група:

"Слуга народу":" за " - 231," проти " - 0," Утрималися " - 1," не голосували " - 0.

"Опплатформа":" за " - 26," проти " - 0," Утрималися " - 0," не голосували " - 12.

"Євросолідарність": "за" - 0, "Проти" - 0, "Утрималися" - 22, "не голосували" - 2.

"Батьківщина": "за" - 0, "Проти" - 0, "Утрималися" - 10, "не голосували" - 2.

Група "За майбутнє": "за" - 12, "проти" - 0, "утрималися" - 2, "не голосували" - 8.

"Голос": - "за" - 0, "проти" - 8, "Утрималися" - 0, "не голосували" - 1.

Група "довіра": "за" - 15, "Проти" - 0, "Утрималися" - 0, "не голосували" - 2.

Позафракційні: - " за " - 11," проти " - 0," Утрималися " - 0," не голосували " - 1.

Позитивні зміни від такого рішення зможуть відчути на собі тільки бюджетники, чия зарплата розраховується на підставі мінімальної заробітної плати.

Крім того, від мінімалки залежать багато соціальні виплати, тому зростуть і вони, що добре для незахищених верств населення.

" за фактом ці +10$ - передвиборний піар партії президента і один з варіантів наповнення бюджету податками. Так само наповнювати бюджет легше, ніж, наприклад, перекриттям контрабанди, правда?",- стверджує Telegram-канал Klymenko Time.

Для фізичних осіб-підприємців це означає збільшення податків, так як єдиний соціальний внесок залежить від розміру мінімальної зарплати - він становить 22% від мінімальної зарплати. Тобто, з 1 вересня ЄСВ за місяць становитиме 1100 гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Слуги народу взялися за пенсії, з чим залишаться українці після чергової індексації.

Як повідомляв Знай. ua, перерахунок пенсій в Україні 2020, новий прожитковий мінімум і 100 гривень.

Також Знай. ua писав, що українцям підвищать мінімалку і пенсію на 277 Гривень, в Мінсоцполітики пояснили подробиці "щедрості".