З вересня в Україні набудуть чинності деякі зміни. У тому числі зміниться вартість оренди квартир, подорожчає долар, підвищаться соціальні стандарти.

Читайте Знай в Google News!

В осінні місяці в Україні може початися плавна девальвація гривні. Вона буде пов'язана з підготовкою опалювального сезону, відзначає аналітик Єгор Комов. Він стверджує, що курс може зрости до 27 гривень за долар.

"традиційно восени спостерігаємо плавну девальвацію гривні. Ми бачимо, що курс близько 30 гривень на кінець року це один з маркерів, виходячи з якого президент оцінює ефективність роботи Національного банку. Думаю, що девальвація буде", – розповідає Комов.

Слідом за курсом буде рости і інфляція. В Україні приблизно чверть споживчого кошика залежить від імпорту. Слідом за подорожчанням долара, приблизно через один-два тижні, почнуть рости і ціни на імпортні товари: техніку, одяг і навіть продукти харчування.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

У вівторок, 25 серпня, Верховна Рада затвердила законопроект зі змінами до державного бюджету на 2020 рік, який передбачає збільшення мінімальної зарплати в Україні до 5 тисяч гривень. Зміна набуде чинності з 1 вересня. Ця зміна в першу чергу торкнеться працівників бюджетних сфер, як вчителі, лікарі і не тільки.

Разом з цим для 1,5 мільйонів українців зросте пенсія. З 1 вересня мінімальна пенсія становитиме 2000 гривень.

Восени традиційно зростуть ціни на оренду житла приблизно на 15%.

" Так, ціни трохи зростуть. Але це буде невелике подорожчання. Воно викликане виключно зростанням конкуренції. За моїми відчуттями, в сегменті бюджетного житла особливого подорожчання не буде, тому що там і так зараз важка ситуація з купівельною спроможністю. Квартири класу комфорт так, можуть трохи вирости. Думаю, відсотків на 10%", - стверджує Київський ріелтор.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Слуги народу взялися за пенсії, з чим залишаться українці після чергової індексації.

Як повідомляв Знай. ua, перерахунок пенсій в Україні 2020, новий прожитковий мінімум і 100 гривень.

Також Знай. ua писав, що українцям підвищать мінімалку і пенсію на 277 Гривень, в Мінсоцполітики пояснили подробиці "щедрості".