В Україні слід очікувати повернення жорсткого карантину через імовірний новий спалах поширення коронавірусної хвороби COVID-19. Причиною зростання захворюваності тане повернення дітей до шкіл та дитсадків, а також маніпуляції і спекуляції політиків.

Читайте Знай в Google News!

По це з посиланням на думку керівника Національної експертної групи з інфекційного контролю, епідеміолога Андрія Александріна повідомляє РБК.

Як пояснив експерт, в Україні не було запроваджено жодних системних змін, і COVID-19 продовжує поширюватися зростаючими темпами.

"А з приходом осені ми побачимо наростання ГРВІ за рахунок того, що діти підуть до школи та у дитсадки. Ситуація буде погіршуватися", - стверджує Александрін.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Коронавірус в Україні, скріншот з відео
Коронавірус в Україні, скріншот з відео

Вихід з ситуації медичний професіонал бачить лише один: "Нас чекає черговий тотальний жорсткий карантин".

"Доведеться все закривати, бо іншого виходу не буде", - додав Александрін.

Коріння проблеми він бачить в неефективній роботі влади.

"Держава не впроваджує додаткові інструменти профілактики COVID-19 і не дає ніяких ресурсів суспільства для їх впровадження, зате вона викачує останні гроші з населення і підприємств шляхом штрафів, намагаючись закрити свої дірки. Це шлях в нікуди", - розповідає Александрін.

Додаткових складнощів додають і скорі вибори:

"Залишається питання: а чи підуть люди на такий карантин? Тим більше, що ситуація ускладниться проведенням місцевих виборів. На цьому тлі політики почнуть грати, і це посилить епідемічну ситуацію", - пояснив лікар.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Єгипет ввів нове правило для українських туристів, що потрібно мати при собі з 1 вересня.

Як повідомляв Знай. ua, киян першими в Україні "посадять на голку", вакцина від китайського вірусу на підході.

Також Знай. ua писав, що жовтий Київ, Помаранчевий Львів та червоні Чернівці, карантин знову перемалював карту України