У четвер, 28 серпня, під Харковом сталася стрілянина. Відомо, що розстріляли автобус з пасажирами.

Читайте Знай в Google News!

Імовірно в цьому замішані окремий загін спеціального призначення "Азов" і "Національний корпус".

Про це повідомив народний депутат Ілля Кива на своїй Facebook-сторінці.

"Терміново!!! На трасі Київ-Харків з автоматичної зброї Азовом і Нацкорпусом розстріляний автобус з людьми. На ньому пересувалися члени нашого громадського руху "Патріоти - за життя"", – екстрено повідомив нардеп.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За його інформацією, в результаті збройного нападу загинули люди. Також Кива уточнив, що кілька людей викрадені злочинцями.

Срочно!!! На трассе Киев-Харьков с автоматического оружия Азовом и Нацкорпусом расстрелян автобус с людьми. На нем...

Geplaatst door Илья Кива op Donderdag 27 augustus 2020

скріншот поста Киви в Facebook

При цьому в місцевій поліції підтверджують факт нападу, але інформації про загиблих немає.

"Харківська поліція з'ясовує обставини стрілянини в районі міста Люботин. На місці події працює керівництво обласного главку поліції та слідчо-оперативна група. Всі обставини встановлюються. Деталі пізніше", - йдеться в повідомленні поліції.

Відразу після події Ілля Ківа вийшов у прямий ефір, щоб пояснити, що сталося під Харковом:

Geplaatst door Илья Кива op Donderdag 27 augustus 2020

Срочно, совершено вооруженное нападение!

Geplaatst door Илья Кива op Donderdag 27 augustus 2020

Також у мережі вже публікують перші кадри з місця інциденту, на яких видно "швидку", поліцію та автобус з розстріляними вікнами.

Потім з'явилося спростування Нацкорпусу, в якому вказується: "Політична партія Національний корпус, так само як і полк "Азов", який зараз виконує бойові завдання на фронті, не причетні до побиття титушок Іллі Киви на трасі Київ-Харків".

"Народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива є психічно нездоровою особою з діагнозом “психопат”, яка не зупиниться ні перед чим задля досягнення своїх злочинних цілей. Це було зрозуміло з перших заяв і дій Киви стосовно організованого злочинного угруповання “Патріоти за життя”, яке він використовує як гарматне м’ясо.

Ми давно попереджали, що дії психопата Киви можуть призвести до людських жертв. Ми закликаємо правоохоронні органи негайно затримати Іллю Киву та розслідувати його причетність до організації терористичного акту на трасі Київ-Харків", - говориться в заяві.

скріншот заяви Нацкорпусу

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, як 30 липня Нацкорпус змусив плакати журналістів у Києві.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Миколаєві активісти закидали сирими яйцями депутатів міської та обласної рад від партії ОПЗЖ.

Також портал Знай.uа писав, що після нападу на депутата "ОПЗЖ" був виставлено ультиматум: "Вимагає очистити Одесу".