У ніч на 28 серпня в місті Умань Черкаської області стався конфлікт між місцевими жителями і хасидами, які приїхали зустрічати єврейський Новий рік Рош ха-Шана.

Відео інциденту опублікував на своїй сторінці в Facebook депутат Уманської районної ради Сергій Алексєєв.

Читайте Знай в Google News!

Проте вже пізніше з'ясувалося, що причиною нічного зіткнення стало зовсім не те, що місцеві жителі – антисеміти або заборона на в'їзд хасидам через карантин, а побутовий конфлікт в центрі з фінансами.

Як пише "Суспільне", представник Міжнародного благодійного Фонду імені Рабі Нахмана пояснив, що біля будинку, в якому проживають місцеві жителі, хасиди почали будувати синагогу. Через це в сусідній будівлі почали з'являтися тріщини.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нічний штурм ,,,,туристами,,,,УМАНІ.

Geplaatst door Сергий Алексеев op Donderdag 27 augustus 2020

Хасиди нібито надали гроші для ремонту, проте мешканці будинку порахували, що цього мало і попросили ще, свій збиток і викуп повністю будинку вони оцінили в мільйон доларів.

Втім, представник Фонду хасидів вважає зазначену суму занадто великою. Підсумовуючи, він зазначив, що в результаті конфлікту ніхто не постраждав.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, мер Умані приїхав до Зеленського з наметом, євреям приготуватися.

Як повідомляв Знай. ua, тисячі хасидів застрягли в українських аеропортах, сплять на підлозі, їжі і води у людей немає.

Також Знай. ua писав, що у Києві хасиди застрягли в аеропорту з дружинами і дітьми.