В Україні з 1 червня 2002 року запрацювали камери автофіксації. Їх завдання-фіксувати порушників, у тому числі "Лихачів", що перевищують швидкість. Однак ці камери поки безсилі проти перевищення швидкостей у автомобілів на іноземній реєстрації, або так званих “евроблях". Про це на брифінгу розповів заступник міністра МВС Антон Геращенко.

Чиновник розповів, що система, яка дозволить штрафувати "євробляхи" за перевищення швидкості поки знаходиться тільки в процесі розробки. Розробляють її спільними зусиллями багато українських відомств, включаючи МВС, Держприкордонслужбу та виконавчу службу та багато інших.

Як це буде працювати? Передбачається, що при в'їзді в нашу країну всі машини на іноземній реєстрації будуть потрапляти в базу даних. Надалі, якщо камери зафіксують порушення швидкісного режиму такими автомобілями, то інформацію автоматично передадуть до Держприкордонслужби.

Євробляхи, фото з відкритих джерел
Євробляхи, фото з відкритих джерел

Якщо автомобіліст не заплатить штраф при виїзді з України, то його наступного разу до нас в країну не пустять.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький зазначив, що є законний механізм покарання і для громадян України, які їздять на «євробляхах».

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, додаткові витрати і неможливе ввезення - реєстрацію старих "євроблях" хочуть ускладнити.

Як повідомляв Знай.иа, МВС збирається ускладнити життя імпортерів

Також Знай.иа писав, що "євробляхи" перетворюються на привидів, куди поділися нерозмитнені авто, і до чого готуватися власникам.