Українцям пояснили, як підвищення мінімальної зарплати відбилося на пенсії. Про це в інтерв'ю розповіла заступниця начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Світлана Антонюк.

Читайте Знай в Google News!

З 1 вересня мінімальна заробітна плата зросла на 277 гривень і тепер становить 5 тисяч гривень. Це вплинуло і на інші соціальні виплати, в тому числі і на пенсійне забезпечення.

"Чим більше мінімальна зарплата, тим більше пенсія для деяких категорій громадян. Так, при збільшенні мінімалки, підвищується пенсія для осіб, які досягли 65 років, не працюють і мають стаж роботи не менше 35 років чоловіки і 30 років жінки", - говорить фахівець.

Тепер для описаної категорії громадян пенсійні виплати зросли і не можуть становити менше 2 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Цього року практично кожен місяць Пенсійний фонд підвищував виплати різним категоріям громадян. З 1 січня і з 1 липня у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму збільшилася пенсія для осіб, які отримують мінімальні виплати. Також отримали підвищення виплат працюючі громадяни. Тобто зараз автоматично зараховується стаж для осіб, які пропрацювали 2 роки після призначення пенсії", - каже вона.

Заступниця начальника ГУ ПФУ в Житомирській області Світлана Антонюк в програмі «Тема дня»

Як підвищення мінімальної зарплати вплинуло на пенсії? Як користуватися електронними сервісами Пенсійного фонду України? Про які нововведення варто знати людям передпенсійного та пенсійного віку? Про це та інше розповіла заступниця начальника ГУ ПФУ в Житомирській області Світлана Антонюк. Програма «Тема дня» телеканалу UA:Житомир. 10.09.2020 https://www.youtube.com/watch?v=SdxwnKRsEzY

Geplaatst door Пенсійний кур’єр op Vrijdag 11 september 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, пенсії в Україні 2020-2021, зміни і чого очікувати в новому році.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський провалив обіцянку щодо "золотої" зарплати вчителям.

Також Знай. ua писав, що трудова книжка, де повинна зберігатися і кому варто серйозно поговорити з роботодавцем.