Зварити на вечерю пельмені, або розігріти на сніданок млинці з сиром, влаштувати пікнік з курячими нагетсами – здавалося б, відмінне рішення для зайнятих людей, студентів або школярів старших класів. Але чи є така їжа здоровою і економічно вигідною споживачеві? Чи можна зробити блюдо з напівфабрикатів краще? Про все це розповіла колишня міністр охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook.

Читайте Знай в Google News!

"Не всі заморожені продукти є напівфабрикатами. Заморожені горошок або полуниця є продуктами, нехай і крижаними. Заморожені лазанья або піца є замороженими стравами. А ось вареники, пельмені, зрази, котлети і млинці треба якось приготувати, перш ніж їсти, тому це напівфабрикати. Об'єднує український ринок майже готової їжі в супермаркеті те, що в основному вона багата вуглеводами, і має якусь начинку. Виходить ситно і ніби з'їли щось непогане - м'ясо, сир або вишні в начинці. Але на самому справі...",- каже Супрун.

Напівфабрикати, фото - scook.ru
Напівфабрикати, фото - scook.ru

Ексміністр дала українцям поради, як мінімізувати шкоду від напівфабрикатів

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

👉 Додайте овочі, приберіть майонез, і вибирайте ті варіанти готової їжі, де менше тесту. Наріжте свіжі помідори або завчасно запечену буряк.

👉 Зробіть наявність овочів пріоритетом і завжди поповнюйте їх запаси в холодильнику. Навіть зелена цибуля і петрушка, вирощені на підвіконні, стануть в пригоді для такої ролі. Якщо віддаєте перевагу всім готовим, то купуйте морську і квашену капусту.

👉 Майонез замініть сметаною, грецьким або звичайним йогуртом, маслом, тертим сиром, лимонним соком – щоб менше порожніх калорій і більше нутрієнтів.

👉 Вибирайте здорові опції: просто котлету, а не пельмені; сирники, а не млинці з сиром; заморожені вишні, а не вареники з вишнями. Вишню можна з'їсти з йогуртом або сиром.

👉 Купуйте заморожені овочі та готуйте їх. Додати поживності можна завдяки сиру і каші до овочів.

👉 Використовуйте прянощі. Напівфабрикати готують практично без них, щоб смак був універсальним. Без прянощів аромат буває не дуже і смак теж. Чорний перець, орегано, чебрець, мелений коріандр підуть на користь – вони і запобігають подальшу гіркоту жирів, покращують смак і аромат, і радують кишкові бактерії.

Зварити на вечерю пельмені, чи розігріти на сніданок налисники з сиром, влаштувати пікнік з курячими “наггетсами” —...

Geplaatst door Уляна Супрун op Donderdag 17 september 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадавши, Супрун пояснила, як не переплутати Covid-19 зі звичайним грипом та ГРВІ.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Супрун розповіла шокуючу правду про геймерів – не Ігри доводять до божевілля.

Також портал "Знай.ua" писав, що Супрун розповіла про гучний предмет "Основи сім'ї" та сексуальну освіту в школах.