З ініціативи першої леді України Олени Зеленської 11 вересня 2020 року Україна стала повноправною учасницею міжнародного "Партнерства Біарріц", яке було започатковане лідерами країн Групи семи (G7) – Канадою, Францією, Німеччиною, Італією, Японією, Великою Британією та США – з метою посилення відповідальності «Великої сімки» та консолідації зусиль інших держав для досягнення рівних прав і можливостей у суспільстві та відсутності обмежень за будь-якими ознаками.

У авторській колонці дружина Президента розповіла про основні цілі та зобов’язання України як учасниці "Партнерства", передає пресслужба Офісу Президента.

Щоб пояснити більш детально про це, дружина президента написала колонку для журналу "НВ" "Знак рівності", в якій розвіює стереотипи.

Олена Зеленська, фото: president.gov.ua
Олена Зеленська, фото: president.gov.ua

Приводимо звідти невелику частину:

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Партнерство Біарриц — це про руйнування бар`єрів: фізичних, ментальних, соціальних, економічних. Надуманих і тих, що реально існують. Отримала підвищення? Ну зрозуміло, яким чином. Бабуся з нафарбованими нігтями та губами? Вже зовсім "того" на старості. Дитина з аутизмом? Співчуваємо, але їй не місце серед наших учнів. Народила — хрест на кар`єрі. Постав її на місце кулаком — ти чоловік чи ганчірка? Стереотипи, які зростали разом з нами ще з пелюшок, ми множимо й проєктуємо на тих, хто підростає поруч, і методично кодуємо в їхні налаштування (…)

Це про ненормальність твердження "б`є — значить, любить" і хибність переконання, що насильство в сім`ї — проблема особиста і про неї не слід говорити на людях. Про право потерпілого піти від кривдника й не бути засудженим суспільством. Про право отримати допомогу в той момент, коли вона потрібна, а не тоді, коли буде вже пізно (…)

Це про розрив стереотипу "чоловік добуває мамонта, а жінка його готує"

Це про боротьбу з дискримінацією при працевлаштуванні, особливо щодо молоді та людей третього віку. "Ви незаміжня? Тоді ви нам не підходите… Потім буде сім`я, підете в декрет, а хто працюватиме?" або "У вас двоє дітей? Вони ж, напевно, хворіють, і ви на лікарняних часто…" Знайомі фрази?

Це про батьківство в чотири руки — усвідомлене, рівноправне. Про право чоловіка взяти відпустку для догляду за дитиною або лікарняний, якщо малюк захворів. Підкреслю — про право, а не обов’язок".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше ми писали, як ″слуги народу″ збираються подолати гендерні стереотипи в Україні

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні планують ввести "гібридну" декретну відпустку

Також Знай.ua писав, правила декретної відпустки в Україні буде змінено