Питання захисту прав дітей на сьогодні є одним із пріоритетних напрямків реалізації державної політики. Маленьким українцям, які залишились без родинного тепла і затишку, без любові найрідніших, можна допомогти. Тож у Мінсоцполітики впровадили рубрику "Сімейні форми виховання". Українцям пояснюють, що таке сімейні форми виховання та форми виховання з умовами, наближеними до сімейних.

Читайте Знай в Google News!

Про це йдеться у пості Міністерство соціальної політики України на офіційній сторінці у facebook.

Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Його метою є є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками.

Фінансування послуги з патронату - за надання послуги патронатний вихователь отримує щомісяця:

  • грошове забезпечення в розмірі 5-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб;
  • при влаштуванні 2-х і більше дітей віком до 1 року, неповнолітньої вагітної, дитини з ВІЛ, грошове забезпечення збільшується на 10% за кожну дитину та категорію, але не перевищує 50%;
  • соцдопомогу на утримання та виховання дитини в розмірі 2,5 прожиткових мінімумів відповідно до віку дитини.

Тривалість послуги визначається індивідуально.

⚡️ Друзі, продовжуємо рубрику #СімейніФормиВиховання. 🔶 В рамках даної рубрики продовжуємо Вас інформувати про сімейні форми виховання та форми виховання з умовами, наближеними до сімейних.

Geplaatst door Міністерство соціальної політики України op Maandag 28 september 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Слуги народу взялися за пенсії, з чим залишаться українці після чергової індексації.

Як повідомляв Знай. ua, перерахунок пенсій в Україні 2020, новий прожитковий мінімум і 100 гривень.

Також Знай. ua писав, що українцям підвищать мінімалку і пенсію на 277 Гривень, в Мінсоцполітики пояснили подробиці "щедрості".