В Україні вже кілька місяців працює автоматична фіксація порушень швидкісного режиму. Однак новинкою вирішили скористатися шахраї, які надсилають українцям листи про те, що вони нібито порушили ПДР і тепер в обов'язковому порядку повинні заплатити штраф, з'ясували в "Сьогодні".

Читайте Знай в Google News!

"У платіжці спочатку вказана сума - 255 гривень, потім адресат платежу – РУ Шевченківського району міста Києва. І ось це ось я повинна взяти і оплатити", - показує лист мешканка Києва Людмила Липинська.

Жінка отримала квитанцію про перевищення швидкості і при цьому вона є пенсіонеркою і ніколи не водила машину. На щастя, жінка зрозуміла, що вони шахраї і не збирається їм переводити свої гроші.

"Виникає питання: звідки автори знають мою адресу, мою прописку, мої прізвище, ім'я, по батькові. Ось хто і звідки міг дізнатися ось цю ось цікаву інформацію?"- розмірковує Людмила.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У патрульній поліції розповіли, що про порушення ПДР давно не розсилають звичайні квитанції, а водії отримують спеціальні постанови. Зазначається, що цей протокол поліції про штраф надійно захищений.

"Постанова має хороший захист. Воно містить безпосередньо інформацію: де було правопорушення, коли, про транспортний засіб, і посилання на сайт bdr. mvs.gov.ua, де можна подивитися фото або відеоматеріали правопорушення", – зазначає Олексій Білошицький, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, штрафи ПДР не завжди доходять до українців, чому блокування рахунків і конфіскація авто стає несподіванкою.

Як повідомляв Знай. ua, вже з 1 жовтня водіям світить штраф за фари - як уникнути проблем із законом.

Також Знай. ua писав, що з жовтня водіїв чекає нова вимога: кому загрожують штрафи і покарання