Україну поділили на нові карантинні зони

У четвер, 1 жовтня, в Україні оновили кольори карантинних зон залежно від ситуації з поширенням коронавірусу. Так, найжорсткіші карантинні обмеження очікуються в Тернополі та Києві, оскільки ці міста потрапили в "червону зону". Вже з понеділка, 5 жовтня, тут буде заборонена робота громадського транспорту, ТРЦ, ресторанів (крім їжі на винос), хостелів, спортзалів та інших закладів.

Карантинні зони, інфографіка
Карантинні зони, інфографіка

Чортова дюжина Януковича: апеляційний суд виніс вирок президенту-втікачу

Апеляційний суд відмовився скасовувати вирок Оболонського районного суду щодо президента-втікача Віктора Януковича.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Київський апеляційний суд залишив вирок колишньому президенту Віктору Януковичу у справі щодо державної зради без змін - на гаранта-втікача чекає 13 років ув'язнення.

Віктор Янукович, фото з вільних джерел
Віктор Янукович, фото з вільних джерел

Лерос оприлюднив резонансні плівки Тищенка: "Щоб якась собака бл*ть подивилася в нашу сторону бл*ть"

Народний депутат України Гео Лерос, якого нещодавно було виключено з фракції "Слуги народу", опублікував анонсовані раніше записи розмов, які нібито вказують на те, що президент Володимир Зеленський і голова офісу Андрій Єрмак покривають корупційні дії Дениса Комарницького в Києві.

Згідно з оприлюдненим аудіо, колишній співголова фракції "Блоку Леоніда Черновецького" в Київраді Комарницький, якого нардеп називає "головним корупціонером в Києві", говорив по гучному зв'язку з нардепом Миколою Тищенком.

нардеп Микола Тищенко, фото з вільних джерел
нардеп Микола Тищенко, фото з вільних джерел

Експерти викрили низку вагомих "проколів" у виборчій системі

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков повідомив, що внесення змін до ухваленої постанови про місцеві вибори, які б передбачали їх проведення на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, можуть поставити під сумнів всю виборчу кампанію. Та, як виявилося, це не єдиний "камінь спотикання" у запропонованих законодавчих корегувань, які експерти відверто називають спробою змінити правил гри під час самої гри та ще й у розпал виборчої кампанії.

Дмитро Разумков - фото Знай.ua
Дмитро Разумков - фото Знай.ua

Львівська Революція на граніті – через 30 років учасники згадали, як це було

Минуло вже 30 років з моменту, коли в Україні почалася "Революція на граніті". Саме 2 жовтня, 1990 року в центрі Києва зібралися студенти на мирну акцію протесту проти комуністичної влади. Тоді мітингувальники оголосили голодування, вони вимагали перевиборів Верховної Ради УРСР на багатопартійній основі і відставки голови Ради Міністрів УРСР Віталія Масола. Через 30 років учасники протестів згадали деякі подробиці Революції на граніті.

Революція на граніті, архівне фото
Революція на граніті, архівне фото