Скандально відома захисниця всього українського, колишній нардеп від партії "Свобода" Ірина Фаріон продовжує посвячувати громадян в усі тонкощі використання слів у своїй "правильній" мові. Так, буквально днями "хранителька національного" виступила проти англійських слів, які використовують українці. Ірина Фаріон запустила проєкт "#Протианглізм".

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки новій публікації на YouTube-каналі Iryna Farion. До слова, у "свободівки" більше 58 тисяч підписників. Свіжа публікація отримала назву: "#Протіанглізм 1: ХАЙП чи ГАЛАС?".

Ірина Фаріон, скріншот з відео
Ірина Фаріон, скріншот з відео

"Це не означає, що в нашій мові не може бути англіцизмів. Ми будемо говорити про ті англіцизми, які абсолютно недоречні..., ті, які нам нічого нового не додають... Докину вам ще кілька новеньких англіцизмів, якими кишить наше медіа середовище - апгрейди, драфти, кейси, луки, булінги, топи, коучі, лайфхаки, підкасти, спікери, стікери та інший мотлох, який нічого не додає нашій мові, а тільки її забруднює. Тому ми говоримо все про одне єдине слово, це слово — хайп, яке дуже поширене в ЗМІ, молодіжному середовищі та освітньому середовищі. Ви думаєте, що це англійське слово? Насправді в англійській мові 60% французьких запозичень. Тобто в англійській мові 60% латині, а ось "хайп" насправді з грецької прийшло у англійську мову. А ми його з англійської взяли, замість грецької. І що ж воно означає в грецькій мові? Навмисне перебільшення для посилення вираження і підкреслення сказаної думки. Невже українська мова не має свого відповідника? Звичайно, має! "Значна увага, захоплення, інтерес, галас". Тому не хайпуйте, голосуйте.",- заявила Ірина Фаріон.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також варто нагадати нашим читачам, що Ірина Фаріон розкритикувала вилучення української літератури із ЗНО. За її словами саме українська література закладає в школярів національну свідомість і світогляд. Однак українську мову з літературою вирішили "злити".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Верещук спробувала вколоти Кличка і грандіозно зганьбилася.

Як повідомляв Знай.uа, ось і прославилася: у Tik-Tok показали, як "пані-мер" Верещук переслідує молодого хлопця.

Знай.uа писав, Гриневич "викинула" українську літературу з ЗНО, Фаріон не стрималася і відповіла їй.